Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szolgáltatások

 

Lakossági klímatizálás

A lakosság számára a klímaberendezések, hőszivattyúk értékesítésétől egészen azok karbantartásáig állunk ügyfeleink szolgálatára. Az általunk értékesített berendezések telepítését, karbantartását, javítását, esetleges szivárgásvizsgálatát is jogosultak vagyunk elvégezni. A hatósági engedélyeink és tapasztalatunk birtokában az elmúlt években több ezer inverteres split klímát telepítettünk már az ország számos pontján. Legyen szó emeleti panellakásról vagy családi házról, csapatunk a telepítést néhány óra alatt el tudja végezni.

 

 

 

 

Irodai klímatizálás

Az irodai klímatizálás egy elég átfogó, és szabadabban értelmezhető fogalom. A kisebb irodák split klímával való felszerelésétől, a közepes méretű irodáknál a VRV/VRF rendszerek telepítésén át, egészen az irodaházak folyadékhűtős rendszerének kivitelezéséig értelmezhető. Olyan ismert vállaltoknak, közületeknek telepítettünk már, mint az ELMŰ, ÉMÁSZ (Toshiba VRF rendszerek kivitelezése), Allianz Bank, Budapest Bank, Raiffeisen Bank, MKB Bank, OTP Bank bankfiókjainak ügyfélterében való klímatizálás. A Földművelésügyi minisztérium (MVH) Mcquay folyadékhűtő berendezéseinek telepítése, vagy épp az ERBE irodaház Sanyo VRV rendszerek szerelése is a mi kezünk munkája.

 

 

Technológiai klímatizálás

Cégünk a technológiai klímatizálásban is számtalan referenciával büszkélkedhet. Ezek közül az egyik legnagyobb a Magyar Telecom Zrt. telekommunikációs és szerver helységeinek technológiai kivitelezésénél direkt elpárolgású és Indirekt elpárolgású szekrényklíma berendezések telepítése. A hűtéstechnikának ez a legkényesebb, és a legnagyobb tapasztalatot, valamint szakértelmet megkövetelő területe. Itt egy hiba igen komoly anyagi károkat is okozhat, amit egy vállalat sem engedhet meg magának, ha egy szerverről, vagy gyártástechnológiáról van éppen szó.

 

 

Szivárgásvizsgálat

Törvényi háttere

Ahogy Európa más országaiban is, úgy hazánkban is rendelet írja elő a környezet védelmének érdekében az üvegházhatású, fluortartalmú közegekkel működő berendezések szivárgásvizsgálatát. Ez a 14/2015 (II.10.) kormányrendelet.

Ki végezheti?

A szivárgásvizsgálatot kizárólag egy képesített vállalkozás képesített, azaz engedéllyel rendelkező szakembere végezheti. Fontos, hogy mind a cégeknek, mind alkalmazottjának legyen érvényes engedélye. Ezt az NKVH oldalán ellenőrizni lehet.

Érintettség

A legtöbb lakossági berendezés szerencsére nem esik a kötelező szivárgásvizsgálati besorolásba. 5 CO2 egyenérték felett kötelező a vizsgálat. Az érintettséget illetően tájékozódjon a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján, vagy írjon nekünk!

Milyen gyakori a vizsgálat?

A vizsgálat gyakoriságát a berendezés töltetének CO2 egyenértéke határozza meg. 5-50-ig évente egyszer, 50-500-ig évente kétszer, 500 felett pedig negyedévente szükséges elvégeztetni a szivárgásvizsgálatot képesített vállalkozással.